Het meest romantische Landgoed-Kasteel in Midden Limburg Nederlands Deutsch

Landleven Workshops

Landelijke Workshops en producten

(zie hier voor de acuele agenda voor 2018)

Rondleiding Kasteel met wijnproeverij:

 
Na een rondleiding door kasteel Aerwinkel kunt u genieten van een wijnproeverij in de trouwzaal van het kasteel.
Onder het genot van een drietal wijnen met bijpassende hapjes kunt u kennismaken met de wijnen en de eigenaren van wijngaard de Deelgaarderberg.
U kunt al u vragen stellen over hun ambachtelijk gemaakte wijnen.
De prijs voor deze combinatie is 20 euro.
 
Rondleiding Kasteel en wijngaard met proeverij:
 
Na de bovenstaande rondleiding gaat u met eigen vervoer naar de wijngaard toe en hebt daar nog een uur durende rondleiding.
Deze combinatie kunt u boeken voor 25 euro.
 
Het minimum aantal deelnemers aan deze rondleidingen is 10 personen.
 

Geluksworkshop.JPG

theeworkshop_3260.JPG

theeworkshop_3261.JPG

theeworkshop_3263.JPG

Een aanbod van ontspannen landleven-workshops en gezonde lunches en high tea’s in de Gasterij past bij de natuurlijke uitstraling van het landgoed.
Bovendien heeft het landgoed kasteel Aerwinkel inmiddels een klein assortiment van zelfontwikkelde producten, zoals Kasteel Aerwinkelbier ( ambachtelijk gebrouwen bier met kastanjes, Aerwinkel-honing), Aerwinkelhoning en  Aerwinkelthee.

Het terras en de Gasterij zijn open vanaf 20 maart (opening van de Geluksroutes in Roerdalen met een scala van activiteiten, zie Klein Geluk van de gemeente Roerdalen) op donderdag en vrijdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.30 tot 18.00 uur.

Op aanvraag zijn er workshops die te maken hebben met landelijk leven en gezonde voeding.

Voorbeelden:

Kruidenwildplukwandeling met herboriste
uurwandeling over het landgoed; Je plukt wilde kruiden en krijgt informatie  over het gebruik van deze kruiden in onze voeding.

Uurworkshop mosterd maken
Mosterd is onlosmakelijk verbonden met bitterballen, Abraham, een blokje kaas en mosterdsoep. Mosterd is een veelgebruikte smaakmaker. Maar wist je dat mosterd heel eenvoudig zelf te maken is? En dat mosterd heel gezond is? Deze korte workshop licht een tipje van de sluier op, en na afloop neemt je twee heerlijke potje eigen gemaakte mosterd mee naar huis.
Inbegrepen: Potje zelfgemaakte mosterd, kopje koffie of thee, recepten.
Minimaal 4, max 10 personen.
Prijs: €20,00 p.p.

Uurworkshop kruidenthee samenstellen
In deze korte workshop leer je je  eigen kruidenthee samen te stellen, waarbij je kunt kiezen uit een ontspannende thee (‘slaapthee’), een thee die juist opwekkend werkt, een chai of een thee die lekker is als je verkouden of grieperig bent. De herboriste gaat kort in op het verschil tussen een infuus en een thee, op de werking van de kruiden, het verschil tussen verse en gedroogde kruiden en hoe een mengsel samen te stellen.
Inbegrepen: onbeperkt kruidenthee; zakje zelfgemaakte kruidenthee
Minimaal 4, maximaal 15 personen.
Prijs €20,00 p.p.

Healthy Lunch; duur 1½ uur
We zijn er zo aan gewend om ons voedsel uit de supermarkt te halen dat we vergeten zijn waar het eigenlijk vandaan komt. Uiteindelijk vindt alles wat we tegenwoordig eten zijn oorsprong in de (wilde) natuur. We merken dat die supermarkt voeding niet meer alles biedt wat ons lichaam nodig heeft. Dus gaan we aan de “superfoods”. Die halen we dan weer van de andere kant van de wereld terwijl ze “om de hoek” ook groeien.

Wil je weer een beetje terug naar de basis en leren waar onze voeding vandaan komt? Wil je meer te weten komen over de superfoods van “om de hoek”? Tijdens deze lunch krijgt je een lezing over gezonde voeding en het gebruik van groenten enkruiden uit eigen omgeving en gebruik je  een heerlijke lunch met soep,2 salades, brood en kruidenboter.
Prijs p.p. €22,50 incl. recepten, thee of koffie.

Healthy High Tea: duur 2 uur
We hebben heerlijke Engelse high tea’s op Aerwinkel, met zelf gemaakte petit fours, scones, taart en sandwiches, maar wilt u een  bijzondere high tea met gezonde producten, dan begint u met een kruidenwandeling in de tuin en krijgt u vervolgens een uitgebreide high tea met o.a. kruidenthee, smoothie, en clafoutis met vruchten van het seizoen, en sandwiches.
Prijs per persoon € 27,00

Bijen en Kruiden
De imker van Landgoed kasteel Aerwinkel vertelt u alles wat u wilt weten over zijn bijen; u mag gebruik maken van een imkerpak om in de kasten te kijken u en oogst de honing. 

Na een korte film over het leven van de bij, gaat u met de imker een kijkje nemen in het bijenvolk. U gaat echt te werk als een imker. Omdat de honing rijp is, wordt deze geoogst. Men noemt dit honing slingeren. U helpt de imker mee met het controleren van het bijenvolk en het slingeren van de honing. Na afloop mag u zelf een pot honing afvullen. Na afloop krijgt u de pot Aerwinkelhoning mee en drinkt u een Aerwinkelthee, of koffie.
Prijs per persoon €22,50.

 

Botanische Rondleiding door de tuinen van het landgoed
Wist u dat Aerwinkel de grootste collectie bomen en heesters heeft van Zuid Limburg
De eigenaresse leidt u graag rond en vertelt u over de meest bijzondere exemplaren.
Op aanvraag voor groepen vanaf 6 personen
Duur 90 Minuten Prijs per persoon €15,00