Het meest romantische Landgoed-Kasteel in Midden Limburg Nederlands Deutsch

Nieuws

Geluksverhalen op Kasteel Aerwinkel

 

 

In 2015 werd Landgoed Kasteel Aerwinkel door de inwoners van Roerdalen aangewezen als een van de 25 geluksplekken in die gemeente. Het neogotische kasteel, dat in 1854 door de Roermondse architect Pierre Cuypers werd ontworpen, is het ontdekken daarom meer dan waard.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis, die dit jaar ‘Geluk’ als thema heeft, worden dan een aantal mooie activiteiten georganiseerd.

 

Zondag 15 oktober 2017, 12.00-13.00 uur

Speciaal voor het 100-jarig bestaan van de bibliotheek organiseert de Bibliotheek Bibliorura in samenwerking met Kasteel Aerwinkel in Posterholt een bijzonder voorleesuurtje. Muriel Consten, beter bekend als PuurMuur, zal voorlezen in de trouwzaal van het kasteel. De verhalen zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Iedereen is welkom en kan verkleed als prins, prinses of ridder komen luisteren.

Bezoekers van deze activiteit ontvangen na afloop een gratis ticket voor het Cuypershuis in Roermond. Hiermee kunt u nog t/m 29 oktober 2017, de expositie ‘Kastelen om van te dromen’ in het Cuypershuis Roermond bezoeken.

Toegang is gratis. Aanmelden: inlichting@bibliorura.nl

Meer info: www.bibliorura.nl en www.kasteelaerwinkel.eu/

Zondag 15-10 14.00 uur-16.00 uur: Geluksworkshop: Ontdek hoe je je eigen Geluk kunt vergroten.

Leo Bormans van het wereldberoemde boek “Happiness” heeft in Roerdalen gelukscoaches opgeleid die graag  bereid zijn om U op een plezierige wijze rond te leiden en op interactieve wijze met u aan de slag te gaan. Dit met het mooie landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt als decor voor een gezellige wandeling. Geen zweverig gedoe maar met beide voeten  op de grond krijgt u toch wat nieuwe eyeopeners!

http://www.roerdalen.nl/geluksplekken/geluksworkshop_44382/

Meld u aan via de VVV!

Zondag 22-10 van 11.00 tot 12.30 uur Cuijpersexperience voor volwassenen

De beroemde Roermondse architect Pierre Cuijpers was bij uitstek een architect die “geluksbeleving nastreefde met zijn neogotische bouwwerken, waarbij vensters en trappen naar vensters een religieuze symboliek hadden.In zijn vroegste complete werk, Kasteel Aerwinkel te Posterholt, is dit heel mooi te zien en te ervaren. De legende van de Zonnegod komt hier tot leven..

Tijdens een spannend verhaal wordt u rondgeleid en ervaart u wat Cuijpers verstond onder geluk.

Yvonne Hensgens (uw gids  en bekend van haar columns op L1) vertelt ook iets over haar “Klein Geluk”

Kosten speciaal in de maand van de Geschiedenis €4,00 . maximaal 20 personen  Aanmelden: aerwinkel@gmail.com

Woensdag 18-10-2017 en 25-10-2017 van 14.00-15.30 uur en op zondag 22-10-2017 van 14.00-15.30  uur  Gelukssteentjes zoeken!

Een speciale spannende  kinderrondleiding door het kasteel met quizvragen en zoektocht naar gelukssteentjes voor kinderen in de leeftijd van ca. 6 tot 12 jaar.

Kinderen mogen verkleed komen als ridder, prins of prinses. Duur van dit feest 90 minuten

 Kosten €4,00 per kind incl iets lekkers

Maximaal 15 kinderen per keer. Mail naar aerwinkel@gmail.com